Konu için görsel oluşturma

Kendi görselinizi kendiniz yapın

Paylaşım yaparken konuya ait bir görsel bulmak için arama motorlarından faydalananların çoğu kendi görselini oluşturabilecek düzeyde olmadıkları için buna mecbur kalıyorlar. Genellikle pohotoshop kullanarak profesyonel görseller oluşturulabilir buda photoshop kullanmayı gerektiriyor, fakat oldukça zahmetli ve karmaşık bir program olduğundan çoğu kişi yararlanamıyor.Geri kalan tüm uygulama ve programlarla yapılan görseller biraz daha acemiliğe kaçarak ve istediğimiz gibi oluşturma imkanı vermiyor. Bunun için görselleri oluşturmak yerine arama motorlarından görsel aramayı tercih ediyoruz. Konunuz ile alakalı kendi görselinizi yapmak için size yardımcı olacak, oldukça basit ve istediğiniz bir biçimde görsel üzerinde değişiklikler ve ekler yapabileceğiniz bir kaç faydalı interner sitesini tanıtıcam.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu internet sitelerinin nasıl kullanacağınıza geçmeden önce görselleri en iyi nasıl kullanabilir ve oluşturabiliriz ? Nelerden kaçınmamız gerektiğini bir kaç maddeyle sizin için araştırdım.
  • Görsel ile alakalı yazıların veya başlıkların alt kısmında bulundurulması.
  • Tema renginize ve diğer renk uyumluluğuna dikkat ederek açık veya koyu, temaya göre renk seçimi ve yazı rengi.
  • Görsel boyunu olabildiğince küçük çözünürlükte olması, bu sayfa yükleme hızınızıda etkiler.
  • Konuya uygun resim ve iconlar'ın kullanılması.

Görsel Oluşturma

İki tür siteye değineceğim ki bu siteler alanında en iyisi. İlk olarak iconarchive, bu site içerisinde yüz binlerce iconu barındıran, iconun boyut, renk, kategori ve türüne göre filtreleyen gerçek bir icon arama motoru diyebiliriz. Gerçekte kullanacağımız ve görseli oluşturacak site www.creafe.net/banner/ bu siteye ilk girişimizde önümüze çıkan pencerede 3 seçenekten birini kullanabiliriz.Bunlar url adresi ile yükleme, bilgisayardan yükleme ve kendin oluştur seçenekleri. Bu seçeneklerden birini seçerek ilk adımı geçicez tercih sizin. Daha fazla deneyim için seçenekleri test edin.
Eklediğimiz resim veya boş resim penceresinin üst kısmında bulunan aç seçeneğini tıklayınca üst kısımda bulunan pencere tekrar aftif olur. Bunu kullanarak isterseniz iconarchive.com'den bir icon, isterseniz seçtiğiniz bir resmi üzerine birleştirerek kullanabilirsiniz.Yan tarafta bulunan yardımcı menüdeki yazı, resim, şekil ve çizimlerdende yararlanarak dahada iyi bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Temel seçeneğinde ise yön, boyut, arka planrengi gibi seçenekler var. En son görselimizi kayıt etmek için temel kısım seçeneğinden birleştir seçeneğimizi tıkladıktan sonra üst kısımda bulunan kaydet butonuna basıyoruz. Kayıt gerçekleşmediği takdirde (Bu görsel mb. boyutunun yüksek olmasından kaynaklı) görselimizin üzerine sağ tıklayıp resmi kaydet seçeneğiyle bilgisayarımıza indirip kullanıma hazırlaya biliriz. Bu site üzerinde kullandığım tüm resim, görselleri bu şekilde hazırlayıp bu iki farklı siteden yararlanıyorum. Bu  görsel oluşturucu ve icon sitesini denemenizi tavsiye ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blogger için css buton oluşturma

Kod editörü araçlarini özelleştirme

Google bağlantı yolu arama motoru