Web üzerinden herhangi bir renk kodunu bulma

Beğendiğiniz Renk Hangi Sayfada

Dolaş, dolaş bitmeyen internet ortamında bin bir çeşit renk ve her klavyeden farklı kodlamalar, işte bunlar size tasarımınız için ilham kaynağı. Aradığımız her nesneyi hemen google amcaya soruyor, o site senin, bu site benim derken zaman kaybı ve aklımızda kurguladıklarımızı kaybediyoruz. Bunun önüne geçmek için renk kodu seçmekten başlayarak size zahmetsiz yollar bulmaya çalışalım. Küçükten başlayarak anlatmaya karar verdimki, ileriki konularda bu küçük ayrıntıları kullanarak fark yaratabilesiniz. Bilmeyeniniz vardır diye bu konuyu açtım, umarım işinize yarar ve renk seçimlerinizi google amcayı kullanmadan yapabilesiniz.
sağ tıklama ile renk kodunu bulma

Sağ Tık ile Renk Seçme

Bir sitedeki renk veya renk uyumunu kendi sitenizde kullanmakmı istiyorsunuz?Çok zahmetli ve kafa karıştırıcı bir işlem olmasa da, çokça kullandığım ve bilmeyenlerinde kullanacağını düşündüğüm sağ tık ile renk kodunu bulma işlemini size birkaç adımda anlatayım.
  • İlk olarak beğendiğiniz web sayfa üzerindeki renkleri kaplayan alana sağ tıklamak.
  • Sol tık seçeneklerinden incele seçeneğini tıkladığımızda 'tarayıcılarda değişir' sağ tarafta açılan pencerede, en alt kısımda bulunan css kodları içerisinde color seçeneği bulunan kod düzeneğindeki renk küpüne tıklayıp açıyoruz.
  • Açılan color penceresine müdahale etmeden sol kısımda beğendiğimiz rengin üzerine tıklayınca, color penceresinde seçtiğimiz renk belirir,
  • Hemen alt kısımda '#' ile başlayan 6 rakam veya 6 kelime ile biten ek, beğendiğiniz rengi web ortamında yansıtmakta kullandığımız, renk kodu'dur.
,umarım işinize yaramıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Google bağlantı yolu arama motoru

Blogger için css buton oluşturma

Kod editörü araçlarini özelleştirme