Blogger yazar yorumu

Blogger Yazar Yorumuna icon Ekleme

Bloglarda blog yazarlarının yorumlara verdiği yanıtı diğer yorumlardan ayırd etmek ve daha çekici bir yorum görünümü sağlamak için kullandığı icon veya yazar yorumu gibi isimden sonra kullanılan eklentilerin, iki şekilde bllogger sitenize eklemenizi göstericem. Bu şekilde bir eklenti ile her giren ziyaretçi, yorumlardaki dikkat çekici yazar yorumunu görebilecek. Yaptığınız yorumlarla ziyaretçilerin dikkatini çekecek, yorum formunu sade halinden daha çekici bir görünüm sağlayacak.
Örnek olarak yaptığım yorumlara bakabilirsiniz. Blog panelinden tema > html'yi düzenle dedikten sonra sizin için belirlenmiş profil ID'nizi bulun, yaptığınız yorumlardaki kullanıcı adınıza tıklayarak bulabilirsiniz, sayfanızın url linki kısmını. HTML editöründen CTRL-F yardımı ile 'b:skin' yani CSS kodlarımızın bulunduğu kısmı aratıp en alt kısmına aşağıda verdiğim CSS kodunu kopyalayıp yapıştırın.
a[href="https://www.blogger.com/profile/09582703341938352010"]:after { padding: 2px; border-radius: 5px; margin-left: 10px; background: #21759b; border: 1px solid #1f6f93; content: "yazar"; font-weight: bold; font: normal normal normal 18px/1 FontAwesome; font-size: 10pt; color: #f5f5f5; }
Buradaki turuncu renk ile belirlediğim kısma kendi profil linkinizi yazın. Tanımlarda kullandığım content:"yazar"; kısmını dilediğiniz gibi değiştirip temanızda yaptığınız yorum için kullanabilirsiniz. Siz bunun yerine gif veya icon kullanmak istiyorsanız turuncu renk ile belirlediğim kısmı silip onun yerine background: url(icon url'si) no-repeat right; yazarak, yazar yorumlarından sonra icon kullanabilirsiniz. Ayrıca background tanımından ilkinide silmeniz gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Google bağlantı yolu arama motoru

Blogger için css buton oluşturma

Kod editörü araçlarini özelleştirme